Help de website groeien! Een klik helpt enorm!

Site

Parkieten info

Eigenschappen (Engelse) Grasparkieten

Latijnse naam “Melopsittacus undulatus”
Engelse/Amerikaanse naam “Budgie” of “(a commen) parakeet”
Land van origine Australië
Gewicht ong. 40 gram
Grootte 15 tot 20 cm
Levensverwachting 15 jaar

Karakter

Grasparkieten hebben over het algemeen een heel nieuwsgierig/brutaal en sociaal karakter. Het zijn echte groeps dieren en zitten niet graag alleen. Ze zijn erg makkelijk om bij elkaar te zetten. Ze hebben wel een “ik ben groter dan jou” houding. Vaak zie je ze de grotere vogels uitdagen/klieren of denken ze jou de baas te zijn. Die houding kan sommige vogels irriteren. Grasparkieten en valkparkieten gaat over het algemeen erg goed samen.

Engelse grasparkiet -VS- australische grasparkiet

De Engelse Grasparkiet is forser dan zijn kleinere familie. De bouw is beduidend anders. Zuivere Engelse grasparkieten hebben vaak een grote kruin. Ook zijn de baardstippen groter en chaotischer. Door australische grasparkieten en engelse grasparkieten te mixen kun je ook half broeds krijgen. Deze tonen nog steeds een aantal eigenschappen van de Engelse grasparkiet, maar in mindere maten.

Basis anatomie

anatomiegras

.

Eigenschappen Valkparkieten

Latijnse naam “Nymphicus hollandicus”
Engelse/Amerikaanse naam Cockatiel
Land van origine Australië
Gewicht 80-110 gram
Grootte 30 tot 35 cm
Levensverwachting 20 jaar

Karakter

Valkparkieten hebben over het algemeen een zeer vriendelijk en sociaal karakter. Het zijn meer fluiters dan schreeuwers, sommige valkparkieten kunnen complete melodieën fluiten. Ze hebben dus een erg goed geheugen. Wat valkparkiet mannen vaak doen is op een indrukwekkende manier iemand imponeren. Regelmatig zie je een valkparkiet man met zijn vleugels wijd op zijn koop hangen, of duidelijk met zijn vleugels wijd je weg proberen te jagen als hij boos is..

Basis anatomie

anatomievalk